Sport & Duurzaamheid

20 – 22 november 2023

Wij nodigen Nederlandse sportorganisaties, bedrijven en kennisinstellingen van harte uit om deel te nemen aan de aanstaande sportmissie naar Parijs. De missie wordt georganiseerd van 20 t/m 22 november 2023 door de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Frankrijk, in samenwerking met Green Wave en Olbia Conseil en onder de vlag van SportsNL.

Doel van de missie

Deze sportmissie heeft als doel Nederlandse organisaties de mogelijkheid te bieden om nog contacten te leggen met potentiële partners/relaties t.b.v. de organisatie van de Olympische Spelen. Daarnaast streven we ernaar om duurzame verbindingen te creëren tussen de Franse en Nederlandse sportindustrie. Nederland heeft een sterke expertise op het gebied van duurzaamheid, en we kunnen deze kennis inbrengen bij zowel de ontwikkeling van sportinfrastructuur als in mobiliteitsoplossingen rondom sportevenementen.

Over Parijs en de Olympische Spelen 2024

Parijs is gaststad voor de Olympische en Paralympische Spelen in 2024, een internationaal sportevenement dat wereldwijd aandacht trekt en unieke zakelijke mogelijkheden biedt. Daarnaast vinden er in Frankrijk de komende jaren nog meer grote sportevenementen plaats, zoals het WK rugby in 2025, het WK wielrennen en andere jaarlijkse grote sportevenementen (Roland Garros, Tour de France) die voor Nederlandse organisaties in de sport kansen bieden voor samenwerking met Franse bedrijven en sportorganisaties. Meer informatie is te vinden in de ‘marktstudie sport en innovatie’ die Olbia Conseil in juni 2023 gemaakt heeft in opdracht van de Nederlandse ambassade en RVO. Deze markstudie is voor Nederlandse organisaties op te vragen via de volgende link: Aanvraagformulier marktrapporten Europa.

Wat kunt u verwachten? 

Tijdens deze missie zullen wij organisaties ondersteunen bij het verkennen van zakelijke kansen, met de focus op de volgende onderwerpen:

Sport breed:         
De missie biedt u de mogelijkheid om samen te werken met verschillende stakeholders in de sportsector, waaronder sportorganisaties, stadions, trainingsfaciliteiten en sportclubs. Dit omvat het optimaliseren van sportinfrastructuur met innovatieve technologieën en het verduurzamen van de sportinfrastructuur en sportevenementen. Daarnaast zijn er kansen om contacten te leggen t.b.v. de sociale programma’s die rondom de Spelen ontwikkeld zullen worden.

Mobiliteit:             
In Parijs, een stad die streeft naar duurzaamheid, is mobiliteit een cruciale factor voor de organisatie van de Olympische Spelen. Nederlandse bedrijven kunnen hun expertise op het gebied van duurzame mobiliteit en fietsen inbrengen en samenwerken aan innovatieve oplossingen die de mobiliteit in de stad verbeteren en de impact op het milieu verminderen.

Fan engagement: 
Het succes van sportevenementen hangt grotendeels af van betrokken en enthousiaste fans. Tijdens de missie zullen we de nadruk leggen op fan engagement en de ontwikkeling van innovatieve concepten die de beleving en betrokkenheid van bezoekers en publiek verbeteren. Nederlandse bedrijven kunnen hun expertise op het gebied van fan engagement inbrengen en samenwerken aan vernieuwende ideeën en technologieën.

Globaal programma:

Maandag 20 november: Heenreis op eigen gelegenheid en welkomstreceptie
Dinsdag 21 november: Programma met seminar/netwerk event en bezoeken aantal sports venues
Woensdag 22 november:  Matchmaking en locatiebezoeken
Donderdag 23 november: Flexibele Planning voor 1 op 1 afspraken/follow up

Lokale expertise en netwerken
Olbia Conseil zal onderdeel uitmaken van de organisatie, wat ons toegang verschaft tot kennis van de Franse markt en het lokale sportnetwerk. Dit stelt ons in staat om Nederlandse bedrijven effectief in contact te brengen met potentiële Franse klanten of partners. Daarnaast zet de Nederlandse ambassade in Parijs ook haar expertise en lokale netwerk in tijdens de handelsmissie.

Deelnemen?
De missie staat open voor Nederlandse (kvk geregistreerde) organisaties die actief zijn op de benoemde onderwerpen.

Interesse om deel te nemen? Registreert u zich dan via deze link.

Let op, de deadline voor aanmelden is 22 september 2023

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Houd er rekening mee dat de organisatoren het recht voorbehouden om deelnemers te selecteren op basis van wie het meest kan profiteren van deze missie. Deelname kost € 500 exclusief btw per bedrijf (maximaal 2 deelnemers per bedrijf). De prijs is inclusief deelname aan de collectieve programmaonderdelen, collectief lokaal vervoer en lokale ondersteuning door de organisatie. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Deelnemende bedrijven moeten passen binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus van deze missie. Aanmelding en de automatische ontvangstbevestiging hiervan betekent daarom niet automatisch toelating tot de missie. U ontvangt een definitieve bevestiging van uw deelname na sluiting van de aanmeldperiode.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Merel Dubelaar van Green Wave via merel@green-wave.eu.

  •